Dovre

Over Dovre

Dovre NV uit België is een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling, productie en verkoop van haarden en kachels uit hoogwaardig gietijzer. Het bedrijf is reeds sinds vele jaren een autoriteit op het gebied van ijzer gieten. De producten van Dovre staan vooral bekend om hun kwaliteit en aantrekkelijk design, hoge rendement en milieubewuste verbranding. Deze prestatieparameters, die ruimschoots voldoen aan de internationale normen, worden met veel vakkennis en toewijding ontwikkeld.

Dovre houdt van de authentieke warmte met echte vlammen en van producten met een smaakvol design die passen in iedere huiskamer. Het bedrijf blijft investeren in het creëren van individuele verwarmingsproducten die voldoen aan de strengste milieunormen wereldwijd!

Vuur met Karakter

De Dovre haarden en kachels vinden hun oorsprong in de barre winters van het Hoge Noorden. Al meer dan 80 jaar lang leveren ze dagelijks het bewijs van hun uitzonderlijke kwaliteiten. Ook in onze streken hebben de Dovre-producten de afgelopen jaren een ijzersterke reputatie opgebouwd op het gebied van warmtetechnologie.

Honderdduizenden mensen genieten al van de behaaglijke warmte en gezelligheid van een Dovre in hun huiskamer. De kachels en haarden van Dovre worden gemaakt uit hoogwaardig gietijzer, de ideale warmtegeleider.

Gietijzer zoals alleen Dovre het maakt

Sinds Dovre, begin jaren 80, in België een uiterst moderne gieterij bouwde, veroverde Dovre ook een stevige plaats op de toeleveringsmarkt: de hoge automatiseringsgraad van de gieterij voor gietwerk met geringe wanddikte en tot een gewicht van circa 30 kg.

Ons gietwerk wordt gekenmerkt, niet alleen voor zijn vormvastheden en een grote maatnauwkeurigheid, maar zeker voor de esthetiek van zijn oppervlaktestructuur, die dankzij de ultrafijn vormzand-installatie een perfecte afwerking garandeert. De Dovre gieterij heeft zich gespecialiseerd in de productie van grote series, en is juist daarom de ideale partner voor gietijzer van hoge kwaliteit. Daarnaast beschikt Dovre over uitgebreide bewerkings- en montagefaciliteiten en zijn er een sterk uitgeruste plaatbewerkingsinstallatie en een hypermoderne emailleerinstallatie aanwezig.

Kachels

Bij Dovre hebt u een ruime keuze aan moderne, tijdloze of klassieke kachels, gemaakt uit hoogwaardig gietijzer en volgens de modernste productiemethoden. Onze kachels zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en vormen een stijlvol element in ieder interieur. In tegenstelling tot een inbouw- of inzethaard staat een kachel vrij voor of onder de schoorsteenopening. Zo kunt u extra genieten van de behaaglijke stralingswarmte rondom het toestel.

De bekende Dovre-warmtetechnologie staat garant voor een milieubewuste verbranding en een hoog rendement. Het Dovre gamma bestaat voornamelijk uit kachels die op hout gestookt worden, toch behouden we ook nog ‘n waaier aan “multifuel” toestellen waarmee je zowel hout, briketten als kolen kan verbranden. En uiteraard beschikken we tevens over een uitgebreide keuze van gaskachels!

Meer weten over Dovre? Neem contact met ons op!

Contact

Inbouw- en inzethaarden

Al vele jaren verwarmt de mensheid zich aan een open vuur. Dansende vlammen blijven een grote aantrekkingskracht uitoefenen. Met de inbouw- of inzethaard heeft u nu het alternatief voor de traditionele “vuile” open haard.

Moderne verbrandingstechnieken zorgen ervoor dat uw “gesloten” haard een zeer functionele en milieubewuste manier van stoken en verwarmen wordt. Dankzij een uiterst efficiënte verbranding heeft u een maximale controle over het verbruik van brandstof en uitstoot van schadelijke stoffen.

Gaskachels of Houtkachels van Dovre

De gezelligheid en het gemak van een gaskachel…
Houdt u van de sfeer die een houtkachel brengt, maar brandhout is geen optie? Dan zal een DOVRE gaskachel u veel plezier bieden: onze gaskachels leveren de gezelligheid van het houtvuur, samen met het gemak van stoken met gas, zonder zorgen.

Andere merken in de categorie Houthaarden

Druk op enter om te zoeken of gebruik escape om te sluiten