Over het SchouwSpel

Het SchouwSpel:
uw warmte specialist.

Het bouwen van openhaarden en schouwen is ons vak en onze passie. Bij het SchouwSpel kunt u uw eigen haard, kachel, schouw of rookkanaal laten vervaardigen, voor binnen of buiten, geheel naar uw wens.

Klassiek of modern, marmer of kalkzandsteen, gestookt op hout of gas, elektra of bio-ethanol: we kunnen alles ontwerpen en bouwen wat mogelijk is binnen de technische mogelijkheden van uw huis. Kwaliteit en veiligheid staan bij ons voorop.

‘Wonen om de haard’

Bij openhaarden met een schouw bepaalt vooral de schouw het uiterlijk. Maar ook zonder schouw kan een haard sfeer maken. Uw kachel of haard is in de winter een bron van behaaglijke warmte en in de zomer een sieraad in uw woning. ‘Wonen om de haard’ is ons motto. We ontwerpen en bouwen graag met u mee.

Warmtespecialist

Het Schouwspel is gespecialiseerd in alles wat met warmte te maken heeft, dus ook in de aanleg van nieuwe rookkanalen en renovatie van bestaande rookkanalen. Ook voor accessoires als poken, tangen, haardstellen, bokken en haardplaten kunt u bij ons terecht.

Werkwijze

01

Inventarisatie

Elke offerte begint met een nauwgezette inventarisatie. Wilt u op gas of hout stoken? Op welke manier gaat u de kachel of haard gebruiken?

02

Plattegrond

Hoe ziet de plattegrond van de ruimte er uit en hoe is het gesteld met de bouwkundige situatie? Indien nodig neemt onze bouwuitvoerder ter plekke een kijkje.

03

Advies op Locatie

Ook niet onbelangrijk: het SchouwSpel beschikt over een eigen bouwteam met ruim dertig jaar ervaring. Van inspiratie tot en met installatie.

04

Plannen

Zodra het project uitgewerkt is en u akkoord heeft gegeven, plannen we een datum om bij u de werkzaamheden te starten.

De geschiedenis van Het Woonstation

Station Vogelenzang-Bennebroek, tussen de spoorlijn Haarlem-Leiden en de Leidsevaart, werd in 1842 in gebruik genomen. In 1944 stopte de laatste trein er en werd het station opgeheven.

Sindsdien werd naar een waardige bestemming gezocht voor het markante stationsgebouw uit 1880 van architect D.A.N. Margadant. De aanzet daarvoor werd in 1995 gegeven, toen Jantien Lindeman en Renée de Kuyper in de linkervleugel Het SchouwSpel Openhaarden begonnen.

Vijf jaar later konden zij het stationsgebouw van de Nederlandse Spoorwegen kopen. Dat betekende de start van een restauratie met prachtig resultaat. De originele indeling werd zoveel mogelijk in oude staat hersteld.

Onze Visie

Wonen bij de haard

Wonen bij de haard is het credo van Het SchouwSpel. In de sfeervolle showroom vindt u alles om de vierkante meters bij de haard een eigen signatuur te geven.

De uitgebreide collectie omvat antieke en nieuwe stijlschouwen, kachels en haarden (houtgestookt en gasgestookt). Voor alles wat onder de noemer sfeerverwarming valt, kan het SchouwSpel zorg dragen.

Maatwerk

Maatwerk wanneer nodig

Ook maatwerk is mogelijk. Het SchouwSpel beschikt over eigen bouwteams die de installatie tot in de puntjes verzorgt. Bijzonder is ook de inspirerende collectie accessoires, waaronder praktische zaken als tangen, poken, haardbokken, houtmanden en haardplaten, maar ook decoratieve elementen als antieke spiegels en objecten voor op de schouw.

Onze klanten

Wat zeggen onze klanten over ons?

Thomstudio
review

"Als er in één van onze projecten een nieuwe haard of advies over haarden nodig is adviseren wij onze klanten altijd om naar Het schouwspel te gaan. Naast goed advies en snelle service hebben ze ook een prachtige showroom met een bijzondere collectie en wordt er creatief naar oplossingen gezocht om aan wensen van klanten te voldoen."

Merlin Melles
review

"Wanneer je denkt dat je onmogelijk een haard kunt laten plaatsen, dan zorgt Het SchouwSpel voor het juiste technische advies en plaatst een prachtige haard op de beste plek in huis! We genieten iedere dag van deze haard in de keuken, zomer en winter. Gashaarden zijn zo mooi en handig, aan – uit in een handomdraai, en genieten maar! Inmiddels is dit de 7e haard die we mochten aanschaffen, begeleid door het top team van Het SchouwSpel. Het blijft een feestje om de haard uit te zoeken in Het Woonstation van Vogelenzang. Altijd weer de nieuwste verassende ontwikkelingen op haard en interieur gebied, aangekleed met mooi design. Adviseer iedereen om er regelmatig te gaan kijken voor nieuwe inspiratie!"

Familie Maas
review

"Vanaf ons eerste bezoek aan Het Schouwspel waren wij al aangenaam verrast door de prettige sfeer in de prachtige setting van het historische stationsgebouw. Het bedrijf heeft vriendelijke, deskundige medewerkers en een vakkundig eigen team dat de werkzaamheden uitvoert. Als wij nu terugkijken op het bouwtraject van ons rookkanaal hebben wij over Het Schouwspel niets dan goeds te melden. Het bedrijf is goed bereikbaar, afspraken worden correct nagekomen, werkzaamheden worden netjes en deskundig uitgevoerd, en problemen worden zonder discussie opgelost. Wat ons betreft is Het Schouwspel echt een betrouwbare partner om zo’n soms ingrijpende verbouwing mee aan te gaan. Een aanrader!"

Joyce
review

"In het huis dat we kochten zat een marmeren haard die niet gestookt kon worden. De haard te groot voor het rookkanaal. Na verschillende offertes gekozen voor Het Schouwspel. Het rookkanaal moest over 3 etages worden opengebroken en vergroot. De binnenkant van de haard werd verkleind zodat alles weer in verhouding was en er veilig gestookt kon worden. In twee dagen was de klus vakkundig geklaard en netjes achtergelaten. Haard werkt nu als een tierelier!"

Liane
review

"Geweldig bedrijf, betrokken en behulpzaam en professioneel! Er werken leuke mensen die goed met je meedenken! "

Ella
review

"Wat hebben wij veel plezier van onze gashaard! We zijn zeer uitgebreid voorgelicht door Het SchouwSpel team. Dankzij hun technische ondersteuning hebben we uiteindelijk toch de haard kunnen plaatsen die we zo graag wilden hebben. Wat een vakbekwame fijne mensen. We genieten dagelijks van ons zalige vuur!"

Yno en Kelly
review

"Eindelijk zijn we klaar met verbouwen….  En wat zijn we enorm blij met de haard! We hadden zo een prettige contact met jullie en jullie fantastische bouwteam. Er werd op alle fronten meegedacht, zo is verbouwen een feestje!"

Maarten en Clothilde
review

"We zijn erg blij met onze gashaard! Hij doet wat hij moet doen. Als het ’s morgens wat fris is in de keuken, dan zorgt het vuurtje ervoor dat het binnen 20 minuten heel aangenaam is. Deze dagen hebben we hem de hele dag op stand 1 aan, dan houdt hij het lekker warm. Blij met de goeie service!"

Michael
review

"Als binnen en binnenhuis architect bezoek ik vrijwel met al mijn relaties de specialisten van het SchouwSpel. Mijn relaties werden er iedere keer op uitermate deskundige wijze geadviseerd. Verbouwingen worden professioneel uitgevoerd. Een aanrader om ze eens te bezoeken!"

Ineke
review

"Het plaatsen van de kachel is heel goed verlopen gelukkig. Er hoefde niets gebroken te worden en aardige vaklui om over de vloer te hebben. We hebben gisteravond voor het eerst genoten van onze aanwinst."

Onze Partners

Druk op enter om te zoeken of gebruik escape om te sluiten