Morsø Houtkachels

Over Morsø

Morsø staat al meer dan 160 jaar bekend als de Deense fabrikant van gietijzeren houtkachels. Bij Morsø zijn ze immers al jaren gespecialiseerd in het onderzoeken en verfijnen van de kunst van de fabricage van fraaie en functionele gietijzeren kachels, onder andere met behulp van bekende designers als Sigvard Bernadotte, Knud Holscher en Kaare Klint.

Het is trouwens niet alleen door jarenlange ervaring en succes met gietijzer dat Morsø er rotsvast van overtuigd is dat de beste houtkachels van gietijzer worden vervaardigd. Morsø heeft zich ontwikkeld tot een van de meest vooraanstaande fabrikanten van gietijzeren kachels en thans exporteert het bedrijf houtkachels naar alle werelddelen, ongeacht het klimaat.

Morso haarden

Het Nordic Ecolabel

Ook wel bekend als het Nordic Swan Label is het strenge milieukenmerk uit de Scandinavische landen. Het keurmerk is in 1989 ontwikkeld door de ministers uit Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken en IJsland met als reden de consumenten milieubewuster te laten worden en producten en diensten duurzamer te maken. Het Nordic Ecolabel is te vergelijken met het Nederlandse Milieukeurmerk. Bij het opstellen van de criteria waaraan de producten van het Nordic Ecolabel moeten voldoen wordt er onder andere rekening gehouden met energie, gevaarlijke (chemische) stoffen, afval, verpakking en levensduur. Alle houtkachels van Morsø zijn voorzien van het Nordic Ecolabel.

Deze houtkachels voldoen niet alleen aan de eisen voor luchtvervuiling door schadelijke stoffen, CO en koolwaterstoffen. Ook de brandstof moet op de meest effectiefste manier worden benut. Daarnaast zijn er ook eisen gesteld aan het materiaal waarvan de houtkachels zijn gemaakt. De gehele levenscyclus van het product moet voldoen aan de strenge eisen van het label, van productie tot de uiteindelijke tot stand komen van de houtkachel.

Meer weten over Morsø? Neem contact met ons op!

Contact
Morso haarden

Buitenassortiment

Morsø Forno is een multifunctionele buitenhaard die zeer geschikt is voor op uw eigen terras! Zo biedt de Morsø Forno comfort op uw terras en kunt u de Forno tegelijkertijd gebruiken om in een handomdraai de heerlijkste pizza’s te bereiden.

Door de brede- en relatief lage verbrandingskamer zorgt de Forno ervoor dat er een optimale stralingswarmte wordt gecreëerd. Naast het maken van pizza’s kunnen er ook nog andere maaltijd bereid worden in de Morsø Forno. Denk hierbij aan vis, vlees, schaaldieren en zelfs groenten kunt u met de Morsø Forno bereiden. Met de grote en kleine bijzettafels kan de Morsø Forno makkelijk verplaatst worden.

Andere merken in de categorie Houthaarden

Druk op enter om te zoeken of gebruik escape om te sluiten