27
Publicaties
Publicatie Stijlvol Wonen
Zo nu en dan vinden er publicaties plaats in interieur bladen van ons werk. Graag delen wij deze informatie met u. Niet alleen leveren deze publicaties mooie plaatjes op, maar veel belangrijker, u ziet ons vakmanschap in actie.
...
23
Stooktip
De Zwitserse Stookmethode
De naam zegt het al; deze methode komt van oorsprong uit Zwitserland. In opdracht van de stad Luzern werd door een groep studenten een methode gezocht waarbij de verbranding optimaal, met zo weinig mogelijk rook, zou verlopen. Ze slaagden daarin door met geschikt, droog stookhout een nieuwe stookmethode...
20
Houtkachels, Stooktip
Stooktip: hoe stook ik beter?
Controlepunt 1: Welke haard of kachel heeft u?
Heeft u een goed toestel? Of is het toestel van uw keuze wel de juiste keuze? Een goed toestel is namelijk één van de vier pijlers voor beter stoken. De ouderwetse openhaard (open stookplaats) is niet meer van deze tijd, ook oudere...
03
Stooktip
Stooktip: stoken en doven
Gebruik nooit water om een haardvuur te doven en verstik het vuur ook niet. Trek de smeulende blokken met een haardtang uit elkaar en laat de blokken vanzelf uitgaan. Zet een haardscherm voor de haard om brandgevaar uit te sluiten. As smeult langer na dan u denkt. Verwijder de as dus nooit met een gewone...
22
Open haard, Stooktip
Stooktip: Weer of geen weer?
Koud en droog weer bieden de ideale omstandigheden om van een knappend houtvuur te genieten. Bij dikke mist, extreem harde wind en erg vochtig weer bestaat de kans dat de haard minder goed trekt, waardoor de rook zou kunnen terugslaan. Het is daarom beter om de haard bij deze weersomstandigheden niet...
12
Open haard, Stooktip
Stooktip: Stoken en onderhoud
Houtkachel stoken: Als u uw kachel al wat langer stookt let dan eens op de binnenkant van de kachel, ziet u dan een licht grijze aanslag die vrij los zit, dan is dat een teken dat uw kachel goed brandt, u goed stookt en ons stookadvies al aardig in de vingers hebt, maar ziet u aan de binnenkant een zwarte...