hout haarden, kachels, houtkachels, haarlem
 
 

HOUT HAARDEN, KACHELS EN HOUTKACHELS

In de collectie van  het SchouwSpel vindt u houthaarden en houtkachels van gerenommeerde  merken als; Jøtul, Scan, Helex, Themocet, Morsø, Janus, Faber, Scandia, Thorma en Wanders. Wij leveren nu ook de merken; Anyfire, ILD, M-design en Spartherm. U kunt hier de pdf-bestanden bekijken met technische informatie over kachels van de merken;  Jøtul, Thorma en Scan.

Het design - of dat nu modern is of klassiek - was bij het samenstellen van de collectie houtkachels uiteraard een selectiecriterium. Maar we vinden het minstens zo belangrijk dat onze kachels een goede verbrandings-kamer hebben, zodat het hout zo volledig mogelijk verbrandt en het milieu niet onnodig wordt belast, vandaar dat wij de naam allesbrander voor een houtkachel niet juist vinden. Kortom, wij bieden u de kachel die u zoekt.

Het is goed om te weten dat er bij de eerste keer stoken, altijd een ongevaarlijke walm van elke kachel af komt die niet altijd prettig is en soms best onbehaaglijk kan zijn. Dit gebeurt ook bij gas haarden en gas kachels. Deze walm is afkomstig van het inbranden van de laklaag en van de aanwezige vetten die achterblijven na het produktie proces. Bij de volgende keer stoken zal deze walm veel minder of afwezig zijn, de geur is vaak nog enigszinds waarneembaar als de kachel heter wordt dan de keren er voor. Zet bij de eerst keer stoken van uw kachel dan ook uw ramen en deuren wijd open, er zijn mensen die er voor kiezen hun houtkachel eerst buiten te laten branden voordat ze deze binnen plaatsen. Na deze wederzijdse gewenning zult u jarenlang genieten van uw mooie houtkachel.

Het SchouwSpel is gevestigd in het voormalige station van Vogelenzang – Bennebroek nabij Haarlem