Wij hebben evenementen. Wij zijn gevestigd in Vogelenzang nabij Haarlem.
 
 

 

AKTUEEL │ Van het gas af ? │ Wereld-Jamboree 1937 │


VAN HET GAS AF ? ─ Via de afbeelding hieronder kunt u doorklikken naar een artikel dat werd geplaatst in Elsvier Weekblad op 8 sept. 2018

artikel Elsevier Weekblad


wereld jamboree

Wereld-Jamboree ─ Vogelenzang 1937

Het is dit jaar  81 jaar geleden dat de Wereld-Jamboree plaats vond op de velden in en rond het dorp Vogelenzang.
Ons mooie Station speelde daarin een belangrijke rol. Het was de aankomstplaats van de vele Padvinders en Verkenners die vaak per trein uit vele landen naar Vogelenzang kwamen. Vanaf het Station Vogelenzang/Bennebroek,  hoefden ze niet zo ver meer te lopen om op hun kampterrein te komen.  In die jaren vóór de oorlog stopten er nog heel regelmatig treinen op Station Vogelenzang. Het was toen nog een echt treinstation.
Mijn moeder vertelde vaak dat zij als jonge vrouw met haar vriendinnen naar Station Vogelenzang fietste. Daar gingen ze dan op een hek zitten om te kijken naar alle leuke, exotische jongens en mannen uit die verre landen.Op deze pagina Aktueel vindt u een aantal afbeeldingen van ons mooie Woonstation, wij zijn trots op dit mooie oude stationsgebouw, het is rond het jaar 2006 volledig gerestaureerd, zoveel mogelijk in originele stijl.

U vind hierboven ook de navigatieknop naar onze pagina Aanbiedingen, evenals de pagina’s Evenementen, Nieuws en Links. Bekijk deze pagina’s en doe uw ideeën op en als het u bevalt en meer wilt weten, bezoek dan onze prachtige vernieuwde showroom in Het Woonstation.

Het SchouwSpel - Aktueel - Openhaarden Schouwen, Haarlem Vogelenzang - Het Woonstation