Faber Haarden

Faber...there is so much to tell!

Ruim 175 Jaar vuurmeesterschap en passie is wat je direct kan zien aan de haarden van Faber. De lange geschiedenis van het merk heeft een schat aan ontwikkelingen en innovaties opgeleverd, die bij bekende andere merken veel navolging hebben gevonden. En deze ontwikkeling gaat nog steeds door.

De passie van het merk gaat niet alleen om het maken van het mooiste vuur, maar misschien nog meer nog meer om de sfeer van vuur die je laat genieten. Staren in de vlammen, samen of alleen ontspannen en verhalen delen rondom de haard. Quality-time!

Glen Dimplex & Faber

Tegenwoordig is het van oorsprong Nederlandse haardenmerk onderdeel van Glen Dimplex, een sterk familiebedrijf uit Ierland, dat wereldwijd actief is. Faber haarden vinden hun weg naar liefhebbers over de hele wereld.

Ook vandaag de dag worden nieuwe Faber gas- en elektrische haarden ontwikkeld in Heerenveen. Daarvoor ontwikkelt Faber zeer vooruitstrevende technieken. Bij de ontwikkeling staat het sfeervuurbeeld centraal, met prachtige volle vlammen en een warmrode gloed uit het vuurbed. Tegelijkertijd wordt gestreefd naar een zo laag mogelijke warmteproductie, passend bij de hoge isolatiegraad van moderne woningen, en een hoog rendement bij een zo laag mogelijk gasverbruik.

Hoog rendement laag gasverbruik

Deze kwaliteiten zijn terug te vinden in de toonaangevende Faber MatriX-haardenserie, leverbaar in veel uitvoeringen maten, waardoor een een MatriX haard perfect kan worden afgestemd om persoonlijke interieurwensen. Haarden met een ongekend vuurbeeld dankzij moderne techniek, door velen gezien als het origineel.

Elektrische Haarden & Gashaarden

Naast gashaarden brengt Faber sinds enkele jaren een 100% elektrische variant van deze serie inbouwhaarden uit, waarbij de vlammen ontstaan uit een gepatenteerde combinatie van koudwaternevel en LED-licht: de e-MatriX modellen. Het vuurbeeld van deze inbouwhaarden is werkelijk verbluffend echt, maar is toch warmte- en uitstootvrij, gasvrij en zuinig met elektriciteit. Daarin is Faber ver vooruit.

De haarden van de MatriX-serie houden dus volop rekening met de actualiteit en maken het mogelijk om ook in de toekomst zorgeloos van een royaal haardvuur te kunnen blijven genieten.
Niet voor niets is de MatriX-serie van Faber door vakjuries in binnen- en buitenland onderscheiden.

Meer weten over Faber Haarden? Neem contact met ons op.

Contact

Druk op enter om te zoeken of gebruik escape om te sluiten