rookmelder, brandblusser
 
 

ROOKMELDERS - BRANDMELDERS

Veiligheid is belangrijk, zeker als u met open haarden en houtkachels in de weer bent en een fijn houtvuur stookt. Natuurlijk is uw haard of kachel goed en veilig geïnstalleerd, daarbij bent u een bewuste stoker, die weet waar hij op moet letten (of zij, maar meestal zijn mannen de stokers). Maar ook voor u hebben wij iets wat heel mooi is en belangrijk als extra veiligheid bij het hout stoken.

Wij leveren prachtige Rookmelders, ofwel Brandmelders, van het Finse merk "Jalo" uit Helsinki. Het zijn niet zomaar rookmelders, ze zijn ook nog eens mooi in hun uitvoering, ze zien er heel stijlvol uit en hebben een redelijke prijs. Ze zijn ook eenvoudig te bevestigen door middel van een tape-laag en de bediening, aan of uit, gebeurt door op de behuizing te drukken.

Een rookmelder komt in werking als het apparaat rook waarneemt, brand en rook gaan steeds samen, vandaar de benaming brandmelder. Veilig stoken met een houtkachel of openhaard is heel belangrijk!

Er zijn twee soorten ontwerpen van de rookmelder Jalo

  • De Lento-collectie van Paola Suhonen (5 stuks)
  • De Kupu-collectie  van Harri Koskinen (6 stuks)
Model Lento

Een stijlvolle rookmelder met het uiterlijk van een nachtvlinder, het model is leverbaar in verschillende kleuren. Deze melder is heel gemakkelijk te bevestigen door middel van een tape-laag en is eenvoudig te testen of uit te zetten door er op te drukken. Er worden ook schroeven bijgeleverd voor de montage op ruwe oppervlakken.

Model Kupu

Een rookmelder met een mooi, rustig en stijlvol uiterlijk, het model is leverbaar in verschillende kleuren. Deze melder is heel gemakkelijk te bevestigen door middel van een tape-laag en is eenvoudig uit te zetten of te testen door er op te drukken. Er worden schroeven bijgeleverd voor de montage op ruwe oppervlakken.

 

Vogelenzang | Rookmelder | Het SchouwSpel | Haarlem