Het WoonStation - Interieur openhaarden Haarlem Hillegom Leiden Vogelenzang Bennebroek, openhaarden
 
 

GESCHIEDENIS   -   WOONSTATION  -   VOGELENZANG-BENNEBROEK

Station Vogelenzang-Bennebroek, tussen de spoorlijn Haarlem-Leiden en de Leidsevaart, werd in 1842 in gebruik genomen. In 1944 stopte de laatste trein er en werd het station opgeheven. Sindsdien werd naar een waardige bestemming gezocht voor het markante stationsgebouw uit 1880 van architect D.A.N. Margadant. De aanzet daarvoor werd in 1995 gegeven, toen Jantien Lindeman en Renée de Kuyper in de linkervleugel Het SchouwSpel Openhaarden begonnen.

Vijf jaar later konden zij het stationsgebouw van de Nederlandse Spoorwegen kopen. Dat betekende de start van een restauratie met prachtig resultaat. De originele indeling werd zoveel mogelijk in oude staat hersteld. Oude stationsvloeren werden gerenoveerd, daklijsten en andere authentieke stijldetails hersteld, wachtbanken verhuisden terug op hun plek en er werd een nieuwe serre opgetrokken aan de hand van oude foto’s van het gebouw.
Meer informatie over ons mooie station kunt u vinden op de website:  stationsweb.nl en hier.

In de serre en de voormalige wachtkamer derde klas is sinds 2005 Lunchsalon De Wachtkamer gevestigd. In hetzelfde jaar opende ook ontwerpstudio Het Seinhuis de deuren. Het Schouwspel vormt nu samen met een aantal andere bedrijven “Het Woonstation” zij bieden samen een inspirerend totaalconcept dat alles biedt op het gebied van interieur en architectuur. In een al even inspirerende ambiance.

Vogelenzang | Woonstation | Het Schouwspel | Openhaarden | Haarlem | D.A.N. Margadant