Wij zijn gevestigd in Vogelenzang nabij Haarlem.
 
 

Houtstoken kan milieubewust

Het aanbod van houtkachels en haarden mag best wel kritisch bekeken worden om het kaf van het koren te scheiden.
Maar kom bij Sjoerd van Oppen niet aan met het verhaal dat het stoken van hout bij voorbaat het milieu al schaadt.

,,Een goede kachel, met goed hout, een goed rookkanaal, en goed stookgedrag belast het milieu niet onnodig. Dan stook je zelfs CO2-neutraal. Dat kun je van een gasgestookte cv niet zeggen.

Less de rest van het artikel

Het Schouwspel is nu ook dealer van de houtkachels van Thorma

De Thorma houtkachel is een mooie en betaalbare, milieu- en gebruikersvriendelijke hoogrendement houtkachel, die ook voldoet aan alle Europese keurmerken dan maakt u met Thorma Kachels zeker een goede keuze.

De fabrikant geeft twee jaar garantie ten aanzien van fabricagefouten, dit zijn fouten die verwijtbaar zijn aan de fabrikant. Niet onder deze fabrieksgarantie valt schade die is ontstaan door installatiefouten, verkeerd gebruik of slecht onderhoud. Deze firma levert onder andere de modellen: Falun, Gent, Verona en Andorra.

 

Verf, stuc en leemstuc

Traditionele leemstuc met was afwerking. Een hedendaagse wandafwerking met een sensuele structuur en supergladde aaibaarheid.

Lees meer over de mogelijkheden van leemstuc >>

 

verf, stuc en leemstuc

 

Van nu af aan is Het Schouwspel dealer van de Baobab Collection

Baobab Collection - geurkaarsen

De Baobab collectie vond zijn oorsprong in het jaar 2002 in het prachtige natuur landschap van Tanzania, waar Valérie Bietlot prachtige kaarsen ging maken met bijzondere heldere kleuren, waarin ook parfum in is verwerkt en daardoor heerlijk geuren.

Zij keerde in 2004 terug naar België, waar zij de productie voortzette en uitbreidde.
Deze handgemaakte collectie decoratieve kaarsen, worden gegoten in speciaal hiervoor geblazen glazen, het glas wordt met de mond geblazen en handmatig afgewerkt.

Het glas bestaat in verschillende formaten en de kaarsenwas in acht prachtige decoratieve kleuren.
Door het gebruik van zogenaamde vaste paraffine, die extra wordt gefilterd, kan helder glas worden gebuikt voor de kaarsen, op deze manier kunnen de unieke kleuren van de was naar behoren worden gewaardeerd.

De collectie omvat verder nog, zeer luxe kaarsaanstekers en wierookhouders. Op de bijgaande foto’s ziet u een deel van de kleurige grondstoffen, iets over het productie proces en de prachtige eind producten.


Vogelenzang | Geurkaarsen | Het SchouwSpel | Baobab Collection | Haarlem