gaskachels gaskachel Haarlem
 
 

GASHAARDEN GASKACHELS GASBLOKKEN en ROOKKANALEN

Gashaarden

Bekijk uw gaskachel of gashaard in de showroom van - Het SchouwSpel - in het voormalige station van Vogelenzang–Bennebroek aan de rand van de Bollenstreek nabij Haarlem. Wij leveren ook vrijstaande gaskachels, inbouw en inzet gashaarden in vele uitvoeringen en modellen. Gas kachels of gas haarden, worden meestal van plaatstaal gemaakt, de gasbrander geeft een gelijkmatige warmte af doormiddel van de thermostaat, de bediening kan handmatig geschieden, maar veel aparaten hebben een afstandsbediening.
De collectie van het SchouwSpel omvat gashaarden en kachels van de merken DRU, Faber, Helex, M-design en Thermocet.

Gasblokken Wij leveren ook losse gasblokken met handbediening of afstandbediening om in te bouwen in een bestaande, daarvoor geschikte openhaard. Deze gasblokken kunnen worden opgemaakt, met vele soorten keramische stammen, houtjes, takjes, kooltjes en dennenappels, deze accessoires zien er zeer natuurgetrouw uit.

U vindt hier pdf-bestanden met meer informatie over: 

Rookkanalen

Een dubbelwandig rookkanaal besaat uit een binnen en een buitenpijp van roestvrijstaal, met daartussen een isolatie materiaal, deze kanalen worden geleverd in vele diameters en lengtes. Enkelwandige rookkanalen en kachelpijpen, worden vooral toegepast in het zicht, of in de boezem van een openhaard maar dan wel in roestvrijstaal ofwel RVS en ingepakt in speciale isolatie dekens. Er bestaan dikwandige stalen kachelpijpen van een goede kwaliteit staal en ook dunwandige geblauwde pijpen van veel mindere kwaliteit, die veel korter meegaan, maar die wel behoorlijk goedkoper zijn. Voor een open haard heeft u zowel voor hout als op gas, dezelfde voorzieningen nodig. Dat betekent een dubbelwandig rookkanaal tot boven het hoogste punt van het dak, eventueel met een ventilator op de schoorsteen als de trek niet voldoende is. Is een dubbelwandig rookkanaal bouwkundig moeilijk te realiseren voor een open haard of kachel, dan is een gesloten systeem een prima alternatief. Dit systeem onttrekt geen zuurstof aan de ruimte en heeft daarom voldoende aan een speciaal, concentrisch rookkanaal. Dit concentrisch kanaal heeft een kleinere diameter dan een normaal dubbelwandig rookkanaal en heeft geen isolatie tussen de wanden, het hoeft ook niet te reiken tot aan de nok van het dak, maar mag zelfs na een meter omhoog, door de buitengevel worden getrokken, of langs het plafond lopen, dit alles moet uiteraard brandvrij worden toegepast, u heeft voor de plaats van uw kachel of haard in huis dan ook veel meer mogelijkheden. Een gesloten concentrisch systeem is niet voor een hout of gas openhaard toe te passen, maar wel voor daarvoor geschikte gashaarden, gaskachels en een inbouw gashaard in een schouw.
Wij leveren enkelwandig en dubbelwandige rvs rookkanalen van het merk Holetherm en Helex.

U vindt hier pdf-bestanden met meer informatie over: 

 

Vogelenzang | Open haarden op gas | Het SchouwSpel | Gas haarden en kachels | Haarlem